Barion Pixel
KÉRDÉSED VAN? Írj nekünk üzenetet, rövid időn belül válaszolunk.

Az eseményrögzítő kamera előnyei!

Az eseményrögzítő kamera többet nyújt, mint csupán felvételek készítését. Ösztönzi a biztonságos vezetést, a sofőrök tudatosabban és felelősségteljesebben közlekednek miatta! 

Az utóbbi években ez a kamera egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Világszerte civil személyek, taxisok, busz- és kamionsofőrök, sőt rendőrök is széles körben használják. És nem csak azért, mert megfizethető és funkciókban gazdag, hanem mert:

  • Bizonyíték a balesetekre

Nem csak vezetés közben, de parkoláskor is rögzítheted az eseményeket. Ugyanis az incidensek egy része a parkolókban történik. Ha egy baleset vagy károkozás résztvevője voltál – akár szemtanúként, akár elszenvedőként – a kamera felvételei bizonyítják a történtek valódiságát.

A hatóságoknak bemutatva igazolhatod, hogy kinek van igaza, ki hibázott és hogyan, illetve ha a károkozó elhajt a helyszínről, akkor a rendszámot beazonosítva a rendőrök fel tudják őt kutatni.

  • Csökkenti az aggodalmakat, igazolja a gyanút

Ha szülőként aggódsz, hogy a gyereked kezdő sofőrként egyedül vezeti a kocsit, az eseményrögzítő kamera egy kiváló eszköz arra, hogy „szemmel tarthasd”. A GPS követés és a G-szenzorok érzékelik és jelzik a menetsebességet, az útvonalakat és a baleseteket. 

Arra is tökéletesen alkalmas ha cégvezetőként ellenőrizni és nyomon követni szeretnéd a jármű flottádat és az alkalmazottjaidat. Mert például ok nélkül gyűlnek a plusz kilométerek, növekszik az üzemanyag fogyasztás, emiatt pedig felmerült a gyanú, hogy a dolgozók a céges járműveket a saját dolgaikra használják. 

  • Megörökíti az élményeket

Egy utazás során gyönyörű kilátásban lehet részed. Érdekesebbnél érdekesebb tájakon haladhatsz át, amely igazi élményt nyújt. Az eseményrögzítő kamera képes megörökíteni mindezt anélkül, hogy ki kellene szállnod a kocsidból, hogy felvételt készíts róla.

Nyugodtan elmélyülhetsz a környezetben és élvezheted ezeket a pillanatokat vezetés közben. A kamerának köszönhetően később visszanézve újra átélheted az egészet. A felvételeket letöltheted, szerkesztheted és megoszthatod másokkal is.

  • Biztonsági kameraként is funkciónál

Bár egyesek számára személyiségi jogok megsértésének tűnhet , de a kamera a járművek utasterének megfigyelésére is alkalmas. Ez főleg a taxik, buszok esetében lehet célszerű a sofőrök biztonsága és védelme érdekében, mert dokumentálja az utakat. De ugyanúgy elősegíti az utasok biztonságát is.

Összességében elmondhatjuk, hogy az eseményrögzítő kamera egy nagyszerű befektetés. Mérete, elhelyezhetősége és az említett előnyök miatt rendkívül praktikus eszköz. Ráadásul abszolút költséghatékony megoldás, hogy egy balesetből adódó nagyobb összeg kifizetését vagy bírósági pert elkerüljünk.

Kosár