Barion Pixel
KÉRDÉSED VAN? Írj nekünk üzenetet, rövid időn belül válaszolunk.

A sok vezetést a gerinced bánja! Kivéve, ha ülőpárnán nyomod a gázt!

Képzeld el, hogy folyamatosan úton vagy, napi több órát is a kocsidban töltesz, majd a nap végén úgy szállsz ki belőle, hogy iszonyatosan fáj a hátad, a derekad, el van nyomva a farcsontod és még a nyakad is el van nehezülve. Ismerős érzés?

Ezzel nem vagy egyedül! De akkor is ezt tapasztalhatod, ha ülő munkát végzel és napi 8-10 órát töltesz szinte egy helyben a laptop előtt. Ez az életforma pedig, egy alternatív megoldás nélkül, állandó egészségügyi kihívások elé fog állítani!

 

Mit okoz a sok ülés?

 

A napi több órás ülés, főleg helytelen testtartással párosulva nagyon alattomosan fejti ki negatív hatását az szervezetre. Jelentősebben megterheli a gerincet, mint az állás. Hogy szemléltessük a helyzetet: a folyamatos görnyedés által okozott túlterhelés pont olyan, mint egy rossz futómű beállítás. Ha ezt elhanyagoljuk, akkor komoly károkat tud okozni. Mint például a gumiabroncsok nem megfelelő kopását, nem biztonságos vezetést vagy az autó egyik irányba való húzását. 

Ahogy a helytelen ülő életmóddal is idővel eljutunk abba az állapotba, amikor már annyira terhelődnek a porckorongok hogy létrejönnek a mozgásszervi betegségek, pl. az ágyéki és nyaki meszesedés vagy a porckorongsérv. De a szalagokra és izmokra tett rossz hatás miatt degeneratív elváltozások is kialakulhatnak. 

Mindez nem mond semmit és sokszor csak legyintünk rá, amíg mi magunk nem szembesülünk a mindennapi fájdalommal. 

Az ülő életmódra, a kialakult egészségügyi problémákra az egyetlen megoldás a megelőzés, mely a rendszeres és célzott testmozgás, a gerinc gyakori tehermentesítése révén lehetséges. Azonban erre nem mindig van lehetőségünk. 

 

Erre kínál egy alternatív megoldást a méhsejtes zselés ülőpárna!

 

Itt előre szeretnénk leszögezni, hogy az ülőpárna nem helyettesíti a rendszeres testmozgást és nem gyógyítja a már kialakult problémákat, viszont kényelmesebbé és egészségesebbé teszi a mindennapos ülést. 

Ezt a gélpárnát arra tervezték, hogy még a legkeményebb ülőfelületet is komfortossá tegye és elősegítse a megfelelő keringés biztosítását még több órán keresztüli ülés során is.

Anyaga egy flexibilis zselé, amely teljes mértékben illeszkedik a formádhoz, kíméli a hátad, az idegeket és az izmokat. Segíti a helyes testtartást azáltal, hogy nyomást gyakorol a gerincre, a farokcsontra, a csípőre és a hát alsó szakaszára. 

Speciális kialakítása gondoskodik a testtömeged egyenletes elosztásáról, elnyeli a testsúlyodból adódó terhelést és meggátolja, hogy az egyes nyomáspontokon kellemetlen nyomás nehezítse az ülést.

A párna a méhsejtszerű szerkezetével biztosítja az állandó szellőzést. Vagyis a levegőt megfelelően keringeti, így a legnagyobb melegekben sem izzadsz bele és mindig hűvös marad a tapintása.

Az anyagának köszönhetően jól tapad, nem csúszkál, így mindig biztosan a helyén marad. Szerencsére rendkívül strapabíró, időtálló darab, ezért hosszú évekig meglehetősen jó szolgálatot tesz. Ráadásul egészen 130 kg-ot is elbír! 

Ha rendszeresen használod, akkor enyhítheted vagy akár meg is szüntetheted a derék- hát, illetve a nyaki fájdalmakat, valamint csökkentheted vele az izmok túlterheltségét. 

 

Milyen esetekben alkalmazható?

 

Mivel tényleg nagyszerű a kialakítása és remek tulajdonságokkal rendelkezik, ezért elképesztően praktikus eszköz. Nem csak a vezetés során lesz a segítségedre, de használható például:

  • ülő munka során
  • bármilyen hobbi (pl. festés) vagy napi tevékenységek végzése közben (pl. tévénézés, étkezés)
  • utazáshoz
  • kerekesszékben ülő embereknél
  • de még a fekvő betegeknek is segítséget nyújt!

Kényelmes pozíciót biztosít bármilyen széken, fotelen, kanapén, ágyon, utazási eszközök ülésein, de akár egy padon is komfortosan ülhetsz rajta.

 

Az egészségmegőrzés több lépésből álló rendszer melynek egyik fontos része, hogy ne várd meg, hogy a probléma kialakuljon. Ezzel egyszerű ülőpárnával sokat tehetsz azért, hogy nyugodtan és fájdalommentesen tudj dolgozni, vezetni vagy a hobbidnak élni.

Kosár